Tuomme faktat esille.

Tietomuotoilutoimisto KRUT

Mikä KRUT*?

KRUT on tietomuotoilu- ja Art Direction-toimisto Helsingissä. Teemme yrityksille, medioille ja organisaatioille faktapohjaisen tiedon visualisointia, graafista suunnittelua ja muita AD -palveluja. Muotoilemme ammattitaidolla numerodataa, abstrakteja konsepteja tai tietoa muissa muodoissa esimerkiksi havainnolliseksi infografiikaksi raporttiin tai aikakauslehteen.

Näytä faktat. Meille on tärkeää luotettava tiedonvälitys selkeän ja tyylikkään visualisoinnin avulla. Tavoitteenamme on yhdistää työssämme hyvä maku ja tehokas tuotanto. Haluamme, että valmiista työstä avautuu katsojalle vaivattomasti se, mitä on visualisoitu ja miksi. Infografiikkamme ohjaa uusien oivallusten äärelle.

*Krut, eli suomeksi ruuti, on aine joka yhdistettynä tuleen tai kipinään synnyttää reaktion.

Referenssit

Missä Suomen journalistit asuvat? Visualisoimme tiedon pistetiheyskarttana

Missä Suomen journalistit asuvat? Visualisoimme tiedon pistetiheyskarttana

Strategiavisualisointi on selittävän infografiikan haastava alalaji

Strategiavisualisointi on selittävän infografiikan haastava alalaji

Säätiön raportti voi olla myös aikakauslehtimäinen katsaus elokuvatuotantoon

Säätiön raportti voi olla myös aikakauslehtimäinen katsaus elokuvatuotantoon

ABL – Arbetarbladet printti-erikoisnumerot

ABL – Arbetarbladet printti-erikoisnumerot

Avoin tutkimusdata-raportin ilme ja grafiikat

Avoin tutkimusdata-raportin ilme ja grafiikat

Kulkukaavio Svenska Kulturfondenille

Kulkukaavio Svenska Kulturfondenille

Teemme tiedon visualisointia

Infografiikkaa, asioita selkeyttäviä kuvia, dataa kuvioina, kaavioita… Kutsumme näitä visualisoinneiksi. Haluatko havainnollistaa abstraktin konseptisi, datapohjaista tietoasi tai tilastojasi? Tarjoamme tähän suunnittelua, tutkimusta sekä itse visualisoinnin.

Jokaisella hankkeella on yksilölliset tarpeensa. Infografiikka- ja visualisointiprojektimme vaihtelevat pienistä suuriin, toistuvista yhden kerran keikkoihin. Joskus liitymme mukaan jo pitkälle vietyyn projektiin, toisinaan tulemme asiakkaamme kumppaniksi alusta alkaen.

Askarruttaako, miten aloittaisit tai mitä projektisi tarvitsee? Tarjoamme ilmaisen konsultoinnin kaikille, jotka harkitsevat uuden visualisointiprojektin käynnistämistä. Ota yhteyttä ja sovitaan aika

KRUT on tietomuotoilutoimisto joka on erikoistunut faktapohjaiseen visuaaliseen viestintään. Teemme työtä asiakkaiden kanssa, jotka arvostavat rehellistä ja selkeää tiedonvälitystä, joka perustuu totuudenmukaisiin väitteisiin ja läpinäkyviin menetelmiin.

Enemmän kuin graafista suunnittelua

Tarjoamme visuaalista muotoilua tiedonvälitykseen – graafista suunnittelua, AD-palveluja ja julkaisujen tuotantoa. Hallitsemme printtityöt, digijulkaisut ja animaatiot eri kanaviin.

Meille on tärkeää ymmärtää jokaisen vastaanottamamme toimeksiannon sisältö ja tarkoitus. Olemmekin saaneet kiitosta siitä, että todella ymmärrämme ja kommentoimme niitä sisältöjä, joita työstämme. Esitämmekin teille kaikki ne kysymykset, joilla saamme riittävät taustatiedot onnistuaksemme työssämme. Laadimme kanssanne selkeät aikataulut, selvennämme työn vaatimukset ja käytämme selkeää tuntiarvioon perustuvaa hinnoittelua – voitte myös jättää projektin hallinnoinnin meille.

Esimerkkejä töistämme:

  • painettujen asiakas- ja aikakauslehtien ulkoasun suunnittelu ja taitto
  • UI-design eli käyttöliittymäsuunnittelu
  • raporttien taitot
  • kaaviot ja infografiikat
  • verkkosivujen suunnittelu, toteutus ja ylläpito (WordPress);
  • visuaalisen ilmeen ja tyylikirjan suunnittelutyöt – myös tiedon visualisoinnin ja datakavioiden ohjesivut ja pohjat

Noudatamme minimalismin ja toiminnallisen suunnittelun (“functional design”) periaatteita. Muotojen, värien ja tyylien valinnat perustuvat aina sisällön rehelliseen korostamiseen ja asioiden selkeyttämiseen.

Asiakkaita

toimeksiantajaa autettu

vuotta toimintaa

Meistä

Måns Eklund

ART DIRECTOR
Palkittu AD. Työskennellyt lähes viisitoista vuotta graafisena suunnittelijana ja verkkosivujen luojana freelancerina sekä kokopäivätyössä kiireisissä uutistoimituksissa ja kustantamoissa ennen KRUT Collective Ab Oy:n perustamista. Aina etsimässä seuraavaa visuaalista pulmaa ratkottavaksi.

mans@krut.fi

+358 50 374 2577

Julius Uusikylä

TIETOMUOTOILUN ASIANTUNTIJA
Valtiotieteiden maisteri. Vankka kokemus raporttien ja medioiden visualisointitöistä. Työskennellyt uutistoimituksissa ja freelancer -journalisti/graafikkona ennen KRUTin  perustamista. Intohimot: tiedon visualisointi,  laatumediat, asiaperusteinen viestintä sekä asioiden esittäminen kauniisti ja ymmärrettävästi.

julius@krut.fi

+358 40 508 8176

vuoden henkilökohtaisella työkokemuksella

Kaikki työmme toteuttaa ja senior-tason graafisen suunnittelun ja tiedon visualisoinnin ammattilaiset