Från fakta till form till insikt.

Informationsdesignbyrån KRUT

Vad gör KRUT?

KRUT är en informationsdesignbyrå baserad i Helsingfors.

Vi specialiserar oss på faktabaserad visuell kommunikation, grafisk design och grafisk design för företag, medier, forskare och organisationer. Vi gör datavisualiseringar, förklara abstrakta koncept genom infografik och presenterar information i olika former, t.ex. producerar rapporter eller magasin – med bred erfarenhet och ett proffsigt grepp.

 

KRUT Collective Ab grundades 2018. Med 15 års erfarenhet av att jobba med nyhetsmedier, magasin, förlag, universitet och småföretag drivs vi av en passion att göra komplicerad fakta lättillgänglig.

Vår byrå står på tre ben – faktavisualseringar, grafisk design och produktion av webbsidor samt UI-design.

Referensarbeten

Specialdesignade magasin för specifika teman – case ABL

Specialdesignade magasin för specifika teman – case ABL

Så här behandlas din ansökan hos Kulturfonden – visualiserad av KRUT

Så här behandlas din ansökan hos Kulturfonden – visualiserad av KRUT

Journalister i relation till befolkning – punkttäthet i stället för färgade kommuner

Journalister i relation till befolkning – punkttäthet i stället för färgade kommuner

Finlands filmstiftelses årliga rapport om stöd i filmbranschen

Finlands filmstiftelses årliga rapport om stöd i filmbranschen

Vad är informationsdesign?

I dagens värld finns det ett överflöd av information. För att nå fram krävs det att även svåra saker förklaras så lätt och tydligt som möjligt. Infografik, data presenterad i bilder, diagram… Dessa sorters visualiseringar hjälper till att beskriva avancerade helheter i klara och estetiska format som lättare går att ta till sig.

Visa fakta. Vill du visualisera ett abstrakt koncept, information som bygger på data eller statistik? Vi erbjuder planering, research och själva visualiseringen. Vårt mål är att kombinera god smak och effektiv produktion i vårt arbete. Vi vill att åskådaren lätt ska kunna se vad som är visualiserat och varför i slutprodukten.

Några av de tjänster inom informationsdesign vi gör är:

Datavisualiseringar

Förklarande infografik

Mallar och guider för diagram i organisationer

Mer än grafisk design

Vi erbjuder visuell design för olika typer av kommunikation – grafisk design, Art Direction-tjänster och produktion av publikationer. Vi behärskar print, digi och animationer för olika kanaler. Val av form, färg och stil grundar sig alltid på själva innehållet.

Vi gör grafisk design och är speciellt då formgivaren behöver förstå innehållet och själv kan göra förslag om redigering av innehållet. Vi ser alltid till att förstå det material vi arbetar med, och fråga där vi inte gör det.

Vi kommunicerar tydligt vad vi behöver när för att hålla era deadlines, priser och krav – vi kan sköta hela projekthanteringen.

Vi har femton års erfarnehet med kunder i nyhetsbranschen och magasinvälden, förlag, börsbolag, offentilga institutioner, ideella organisationer, och även småföretag.

Exempel på tjänster inom art directon och grafisk design:

Layout och design av tryckta kundtidningar och magasin

UI-design

Planering av grafisk profil och stilguide

Animationer

Planering, byggande och upprätthållande av webbsidor

Layout av broschyrer och rapporter.

Några av våra kunder

Vi jobbar med kunder som uppskattar ärlig och klar kommunikation, som baserar sig på sanningsenliga påståenden och vetenskapliga metoder, t.ex. forskningskommunikation.

kunder har fått vår hjälp

år av verksamhet

Om oss

Måns Eklund

ART DIRECTOR
Prisvinnande art director. Tidigare erfarenhet med grafisk design och webbutveckling i nyhetsbranschen och förlagsvärlden, förutom otaliga frilansuppdrag under sina tio år före KRUT.

mans@krut.fi

+358 50 374 2577

Julius Uusikylä

INFORMATIONSDESIGNER
Pol.mag. med lång erfarenhet inom nyhetsbranschen och frilansarbeten före grundandet av KRUT. Yrkespassioner: förklara fakta, no bullshit-attityd, läckra magasin och sajter, ärlig och lockande data storytelling.

julius@krut.fi

+358 40 508 8176

år i branschen var

Allt arbete vi levererar görs av informationsdesigners med senior erfarenhetsnivå.