Taittopalvelua, joka sujuvoittaa lehden tuotantoa – Sisällön ja visuaalisuuden saumaton yhteistyö

Tarjoamme lehdille taittopalvelua, joka yhdistää journalistisen ymmärryksen ja visuaalisen osaamisen. Sujuva yhteistyö ja selkeä prosessi varmistavat, että lehtesi sisältö saa ansaitsemansa laadukkaan ja houkuttelevan ulkoasun. 

Mitä tarjoamme:

• Saat journalisti-AD-työparin
• Työstämme tarpeen mukaan teille juttuformaatteja
• Tehokas tuotanto kiinteään hintaan
• Ratkaisemme kuvitushaasteita
• Tarjoamme myös sivusuunnittelun

Lue lisää alta!

Toteutimme Amos arv-reportaasijulkaisun ulkoasun ja taiton.

Onko printti kuollut? Ei todellakaan! Korjaan. Printti ei ole kuollut silloin, kun tavoitteena on uskottava ja pitkäikäinen viestintä jossa luotettavuus on keskeistä. Kun printin saa käteen, vastaanottaja tietää jo formaatista, kuvioita paperilla, että asiaan on panostettu. Huolimattomasti laadittu “nopea printti” on jo aikaa sitten kuopattu, tosiaalta laadukkaalle, ulkoasuun ja sisältöön panostetulle aikakauslehdellei, löytää aina lukijansa.

Tyylikäs aikakauslehtijulkaisu on asia joka meitä aina innostaa. Mikä on nautinnollisempaa, kuin lukea tyylikkäästi ja selkeästi taitettua lehteä, jossa valokuvat ja muut visuaaliset materiaalit voivat loistaa? Intohimomme liittyy laajemmin innostavaan faktapohjainen viestintään ja visuaalisiin tarinoihin maailmasta jossa elämme. Meistä aikakauslehdissä tehdään visuaalisen kerronnan aatelia, jossa rehellinen, innostava ja selkeä viestintä yhdistyy.

Olemme tehneet useaan Arbetarbladet-verkkolehden printtijulkaisuihin ulkoasut ja taitot.

Tarjoamme siksi laadukasta taittotuotantoa esimerkiksi asiakaslehdille, organisaatioiden julkaisuihin kuten ammattilehdet ja journalistisiin aikakauslehtiin. Me autamme tämänkaltaisia lehtiä varmistamaan, että sisältö saa sen huokuttelevan ja rehellisen muotonsa jonka se ansaitsee. Samalla meidän kanssa työ sujuu, on innostavaa ja palkitsevaa.

Intohimomme perustuu etenkin sisällöllisesti laadukkaaseen lehteen. Lukija nappaa innokkaasti kauniin lehden käteen, ja jo nopeankin silmäilyn jälkeen huomaa, tuntuuko lehden sisältö hänestä ohuelta, tai vaikka liian “mainosmaiselta”. Meistä sisältö on keskeinen osa aikakauslehden laatua. Me autamme teitä varmistamaan, että tämä toteutuu ja lehti lunastaa lupauksensa laadusta joka numerossa.

Saat visuaalinen journalisti + AD-työparin jotta sisältö ja ulkoasu kohtaavat

Meillä on sekä journalistinen sisältöosaaminen, taitto että visuaalinen ilmaisutaito on vahvasti mukana. Lähdemme aina siitä, mitä viestitään kenelle, ja joka taiton kohdalla siitä mistä artikkeli kertoo. Ymmärrämme jutut jotka taitamme, teemme korjausehdotuksia, ja ennen kaikkea katsomme, että visuaalisuus menee yksi yhteen tarinan kanssa.

Spread of Finlands natur, a quarterly print magazine designed by KRUT

Kun Finland natur-lehti kaipasi ulkoasu-uudistusta, teimme heille ilmeen ja taittopohjat inhouse-taittoa varten.

Kun taitamme lehteä, otamme koko tuotantoprosessin haltuun. Aloitamme aikatauluttamalla työvaiheet meille ja teille. Kerrotte meille, milloin lehti pitää julkaista, ja me laadimme suunnitelman (=deadlinet!), ja johdamme taittoa projektinjohtaajan ottein ideasta valmiiksi. Rupeamme ärsyttävästi meilailemaan juttujen ja materiaalien perään, kun niitä tarvitaan.

Saamme paljon kiitosta siitä, että meillä on journalistinen silmä mukana työprosessissa. Olemme mielellään mukana myös etupainotteisesti esim jo ideointikokouksessa.

Kuntaliiton julkaisema Kommuntorget-lehti on meidän pitkä yhteistykumppani. Olemme hoitaneet neljä kertaa vuodessa ilmestyvän lehden taittoa jo läpi usean ilmeen uudistuksen.

Miksi tekstien tuottaminen lehtiin joskus tökkii? Juttuformaatit ja sivusuunnittelun kehitys auttaa

Syy siihen että lehden tuottaminen tuntuu vaikealta on joskus se, että moni aikakauslehti kärsii juttuformaattien puutteesta. Tuemme näissä teitä parhaalla mahdollisella tavalla jotta tekstien toteutus on vaivatonta.

Me uskomme vahvasti siihen, että kun formaattia – esim tekstin pituus ja tyyli, faktanostojen tyypit ja kuvitusten määrät –  ei joka jutun kohdalla (tai ikinä?) tarvitse miettiä, voidaan luova energia käyttää laadukkaamman sisällön tuottamiseen. Tuottajan työ myös helpottuu suunnattomasti, kun merkkimäärät kirjoittajille löytyy ”kuin apteekin hyllyltä”, eikä tarvitse heittää lonkalta tai pyytää taittamaan esimerkkitaittoja. Editointi myös helppottuu, kun jo tilausvaiheessa on mietitty, millaiseen aukeamaan juttu tulee.

Ylläpidämme teille siis taiton lomassa juttuformaattien kirjastoa – minkälaisista osiosta lehti koostuu ja kuinka pitkiä juttuja pitää tilata? Kuinka laaja lehti tehdään?

Meidän taittoon sisältyy sivusuunnittelupalvelu. Autamme teidän viestintä ja jutun toimittajia keskittymään omaan tekemiseen, samalla kun me pidämme huolta sivusuunnitelmasta. Voimme myös luoda vakion, jolla jokainen lehden numero aina tuotetaan.

Tarjoamme siis tuen ja rakenteet innostavan, virheettömän ja tyylikkään lehden toteutukseen!

Kaksi tekijää ei ole tuplasti kalliimpi

Kun neuvottelemme teidän kanssa taittotyöstä, teemme heti arvion työmäärästä. 15 vuoden kokemuksella ja usean lehtikonseptin kokemuksella työmäärän arvio menee rutiinilla. Tuntiarvio toimii pohjana, jolla saatte kiinteän hinnan työlle, jossa lupaamme painovalmiin lehden.

Työmäärä voidaan vakioida sivumäärän tai sisältösuunnitelman pohjalta, koska seuraamme aina samaa taittoprosessia.

Työtunnit jaamme tekijöiden kesken mahdollisimman tehokkaalla tavalla. Usein meistä Julius suunnittelee teidän kanssa sisältökokonaisuuden, ja hoitaa tiettyjä taittoja, kun taas Måns AD:n tarkkuudella taittaa suuret reportaasikokonaisuudet. Lisäksi meillä löytyy taitavia taittajia verkostostamme – tämä on turva teille, että lehti taitetaan ja lähetetään aina painoon ajallaan, jos ja kun taittajien lasten ja omat nenät kuitenkin aika ajoin valuu… Teille on kuitenkin aina nimetty vastuutekijä, joka vastaa lehdestä, ja erikoistilanteissa keskustelemme teidän kanssa parhaasta ratkaisusta. Useampi taittaja on myös valtti, jos lehden tuotantoaika juttujen saapumisesta painovalmiiseen on lyhyt.

Huomaamme kuvitushaasteet ja muut kipupisteet hyvissä ajoin, jotta ne voidaan ratkaista – myös ilman kuvapankkeja

”Kuvaongelma” on joka lehdessä tuttu juttu. Kirjoittajalta saadaan hyvin kiinnostava teksti, esim analyysi ajankohtaisesta aiheesta, joka on abstrakti tai vaikea kuvittaa. (sanoiko joku sote…?) Ratkaisemme näitä ongelmia luovasti. Usein tämä on meille tilaisuus päästä tekemään esim typograafinen tai kuvituksellinen kokonaisuus. Mutta voimme ratkaista tämän myös valokuvaajaverkostomme tai kuvittajiemme avulla. Tarjoamme myös mielellään infografiikkaa ja esim selittäviä kuvatarinoita lehtiin joita taitamme.

Kuvassa yksi infografiikka ja kaksi kansikuvaa Kuntalehteen.

Infografiikkaa ja kansikuvituksia Kuntaliiton Kuntalehteen.

Nämä argumentit ovat meidän resepti laadukkaan ja uskottavan aikakauslehden toteutukseen. Tavoitteemme on näin tehdä taittoprosessin teille innostavaksi ja samalla nostaa lehden laatua kun aika menee tehokkaaseen työhön eikä turhaan sumplimiseen. Lupaamme, että saatte laadukkaamman lehden vähemmällä vaivalla.

U
U

Pyydä meiltä arvio taittotyöstä

Kiinnostuitko ottamaan yhteyttä? Soita tai laita sähköposti ja otamme yhteyttä. Pidämme ensin lyhyen puhelun teidän tilanteesta. Tämän jälkeen varataan palaveri ja kartoitetaan tarkemmin mitä me voimme tarjota.

Tarjoamme sivusuunnitelman ja formaattien läpikäynnin teille veloituksetta ennen sitoutumista.

Tämä tapaaminen on maksuton eikä sido teitä meihin.

+358405088176 (Julius)
info@krut.fi

Muutamia esimerkkitöitä:

ABL – Arbetarbladet printti-erikoisnumerot

ABL – Arbetarbladet printti-erikoisnumerot

Kommuntorget -lehti

Kommuntorget -lehti

Finlands Natur -lehden uudistus

Finlands Natur -lehden uudistus

Amos arv -reportaasijulkaisu

Amos arv -reportaasijulkaisu