Art Direction – Enemmän kuin graafista suunnittelua

Tarjoamme visuaalista muotoilua tiedonvälitykseen – graafista suunnittelua, AD-palveluja ja julkaisujen tuotantoa. Hallitsemme printtityöt, digijulkaisut ja animaatiot eri kanaviin. Työ tehdään tieto edellä, sisällön ehdoilla.

Meille on tärkeää ymmärtää jokaisen vastaanottamamme toimeksiannon sisältö ja tarkoitus. Olemmekin saaneet kiitosta siitä, että teemmä kevyitä mutta relevantteja editointi- ja parannushedotuksia niihin sisältöihin, joita työstämme. Esitämmekin teille kaikki ne kysymykset, joilla saamme riittävät taustatiedot onnistuaksemme työssämme.

Laadimme kanssanne selkeät aikataulut, selvennämme työn vaatimukset ja käytämme selkeää tuntiarvioon perustuvaa hinnoittelua. Voitte myös jättää projektin hallinnoinnin meille.

Teemme muun muassa:

• painettujen asiakas- ja aikakauslehtien ulkoasun suunnittelu, graafisenen profiili ja taittotuotanto

• UI- eli käyttöliittymäsuunnittelu

• raporttien taitto sis. kokonasiuuden suunnittelu. visuaalinen ilme ja visualisoinnit

• kaaviot, infografiikat ja kuvitukset (ks. tietomuotoilu)

• verkkosivujen suunnittelu, toteutus ja ylläpito (käytämme lähtökohtaisesti WordPress-alustaa jos hoidamme koko projektin), myös esim. verkkokaupan suunnittelu ja toteutuksen kilpailutus.

• visuaalisen ilmeen, logon ja tyylikirjan suunnittelutyöt esim. projekteille, organisaatioille tai yrityksille.

• animoitu grafiikka – suunnittelu storyboardista valmiiseen toteutukseen

Noudatamme minimalismin ja toiminnallisen suunnittelun (“functional design”) periaatteita myös AD-töissämme. Yhteen lauseeseen kiteytettynä ajattelemme, että jokainen muotojen, värien ja tyylien valinta kommunikoi jotain. Nämä valinnat tehdään materiaalin ja niissä esiintyvien faktojen pohjalta. Meidän AD-työssä keskeistä onkin, että tiedostetaan mitä ollaan julkaisemassa ja mitä halutaan kertoa, samalla kuin lopputuloksen pitää olla funktionaalinen, houkutteleva, totuudenmukainen, kaikille saavutettava ja selkeä.

Perustimme KRUT Collective Ab Oy:n 2018. Sitä edeltävältä ajalta meillä on 15 vuoden kokemus töistä uutismedioille, aikakauslehdille, kustantamoille, yliopistoille ja pienyrityksille.

Referenssitöitä

ABL – Arbetarbladet printti-erikoisnumerot

ABL – Arbetarbladet printti-erikoisnumerot

ABL eli Arbetarbladet on perinteikäs sosiaalidemokraattinen sanomalehti, joka nykymuodossaan ilmestyy digilehtenä. Kun toimituksessa halutaan antaa erityshuomioita jollekkin teemalle, tähän panostetaan printtinumeron muodossa. Printtilehdet ovat saanet omat...

Avoin tutkimusdata-raportin ilme ja grafiikat

Avoin tutkimusdata-raportin ilme ja grafiikat

Saimme työskennellä monikansallisen tutkimusryhmän projektissa joka käsitteli avointa tutkimusdataa. Koko ajan yleistyvät FAIR-käytännöt (Findable, Accessible, Interoperable, Reusable) saivat tässä tutkimushankkeessa muodon FAIReR, FAIR + Responsible. Tieteellisten...

Kommuntorget -lehti

Kommuntorget -lehti

Kommuntorget on Suomen Kuntaliiton neljännesvuosittain julkaisema aikakauslehti, joka sisältää artikkeleita ja analyysejä Suomen kaksikielisten kuntien päättäjiä ja työntekijöitä varten. KRUT uudisti lehden ulkoasun syksyllä 2018 ja on toiminut AD:na vuodesta 2016....

Printtilehti verkkoon – Nytid-lehti sai uudistetun sivuston

Printtilehti verkkoon – Nytid-lehti sai uudistetun sivuston

Ny Tid on suomenruotsalainen kulttuuria ja yhteiskuntaa kriittisesti tarkasteleva aikakauslehti. Saatuaan rahoitusta verkkouutisointinsa kehittämiseen lehti tilasi KRUT:lta verkkolehtensä näkyvyyttä parantavan ulkoasu-uudistuksen syksyllä 2018. Verkkosivusto on...